Speltest Meeple & Monsters

I veckan spelade vi på 3 spel Meeple & Monsters (Kickstarter Edition). Förväntningarna var ganska höga då spelet är designat av Ole Steiness vilket är samma designer som ligger bakom Champions of Midgard. Champions of Midgard är ett spel som både Magnus och Johan håller varmt om hjärtat så det skulle bli otroligt kul att testa det senaste som designern har utvecklat.

Meeple & Monsters

Meeple & Monsters innefattar klassiska moment som exempelvis “bag building” samt “worker placement”. Det hela går ut på att spelarna varje runda drar meeples i olika färger ifrån en tygpåse. Det är sedan dessa färger som avgör vilka handlingar spelarna kommer kunna utföra under sin tur. När spelarna dragit sina meeples ska de placeras ut på olika handlingar i staden vilket innefattar allt ifrån att dräpa monster, träna upp nya meeples eller samla på sig nya uppdrag. Spelarna väljer själva vilka färger de vill satsa extra på under spelets gång. Det som dock avgör vilka färger man vill ha i just sin tygpåse kan vara allt ifrån uppdrag till vilken typ av handling man vill utföra. Det är just detta moment som är så spännande. Vilken spelare lyckas skapa den bästa “motorn” och dra rätt färger varje runda för att maximera sina handlingar?

Spelet fortgår tills ett bosskort dras (kortet blandas in i botten av monsterleken innan spelet börjar). Då har varje spelare två rundor på sig att krama ur de sista poängen. Dessa två rundor kan spelarna även anfalla tre olika bossar som ger en högre summa poäng.

När spelet är slut räknar man ihop poängen för de sista uppdragen som spelarna har samlat på sig under resans gång. Spelaren som lyckats samla på sig mest poäng är den som vinner spelet och som då bevisat att den varit bäst på att försvara staden och byborna.

Slutbetyg ett mycket bra “bag building” samt “worker placement” spel, med stora likheter till Altiplano och Shem Phillips Western Kingdom serie. Rätt lättspelat spel men tyvärr fallerar regelboken något då det är väldigt svårt att få sig en bild av spelet. Rekomenderas starkt att kolla en ”How to Play” Youtube video för att komma igång. Eller varför inte spela det med oss?

2 thoughts on “Speltest Meeple & Monsters

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *