Encyclopedia

Encyclopedia framsida låda

Har du någon gång drömt om att ge dig ut på äventyr för att utforska oupptäckta platser och eventuellt lära dig allt du kan om de djurliv du finner där? Då är Encyclopedia ett spel du bör kika närmare på.

I Encyclopedia ger du dig nämligen ut på expeditioner för att hitta nya djur och försöka lära dig så mycket du kan om dessa. Det är allt ifrån vilken djurart de tillhör, till vad det äter, tycker om för klimat samt vilken miljö de trivs i. Desto mer du lyckas ta reda på om djuret desto mer poäng kommer du att få.

Encyclopedia är ett klassiskt tärningsplacerarspel. Det gäller att placera tärningar på olika handlingar för att få utföra dessa. Rätt färg och rätt valör på tärningen gör oftast handlingen kraftfullare. Det finns även sätt i spelet som gör att du kan manipulera dina tärningar, vilket alltid är välkommet så inte turen med tärning kasten blir allt för straffande.

En annan grundmekanik som finns i spelet är set-collection. Alla djur är färgkodade beroende på vilken världsdel de tillhör och man önskar att samla så många djur som möjligt av samma färg för att maximera sina poäng. Det gäller även att försöka samla på specifika djurarter så som reptiler, fåglar, däggdjur med mera.

Encyclopedia är ett spel som tillhör den tyngre skaran. Även om reglerna inte är allt för svåra så finns det ett djup i spelet som jag anser gör att komplexiteten ökar något. Det är ett spel fullt med olika spännande val som kan för den nya brädspelaren kännas något överväldigande.

Men är du ute efter något tyngre och tycker om tärningsplacering samt setcollection så är detta en höjdare! Jag har spelat Encyclopedia några gånger nu och ser fortfarande fram emot att komma tillbaka till spelet för att utforska nya taktiker.

Det skadar inte heller att spelet är otroligt snyggt och innefattar fantastiska bilder på de olika djuren som väntar på att bli upptäckta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *