Brass: Birmingham eller Lancashire

Spelet som hyllas i spelvärlden hyllas även av oss på 3spel. Ett euro blir helt enkelt inte bättre än så här. Och givetvis finns det två olika Brass. Brass: Lancashire samt Brass: Birmingham.

Brass: Lancashire utspelar sig under den Industriella revolutionen i England. Det gäller att generera så mycket poäng som möjligt genom att sälja bomull stål, kol eller att bygga hamnar. Brass: Birmingham är väldigt likt men tillför en extra action, du ska även brygga öl här och lite andra typer av resurser. Brass: Birmingham är helt enkelt lite mer och även lite mer komplext i vårt tycke.

Spelarna skapar en egen ekonomi i spelet då priserna på marknaden styrs av tillgången på de olika varorna. De gäller att sälja vid rätt tillfälle och låna pengar i från banken när nöden kräver. Du bygger även upp ett nätverk med olika transportsträckor.

Det kluriga är beroende på vart du ska bygga de olika byggnaderna så tvingas du ibland att ta resurser i från dina motståndare vilket genererar poäng även till dem.

Brass är ett ekonomiskt strategispel med inslag av hand management. Det är korten på hand som avgör vad du kan bygga och vart du kan bygga. Spelet är otroligt tight och varje drag har en stor påverkan på utgången.

Brass birmingham framsida

Diskussionen går het hos oss på 3spel vilken av utgåvorna som är den bästa.

Brass: Lancashire är spelet som Magnus föredrar då han anser att det är fullt tillräckligt och inte behöver kompliceras mer. Johan bestämt menar att Brass: Birmingham är det bättre spelet då han föredrar att ha lite mer o tänka på och “more is more” Frågan är vad Säger Tobbe om det då? Ja först får vi ta han till bordet och testa båda varianterna 😉

Brass

Tveksamt om vi någon dag kommer att komma överens men än att vilken version du än väljer så har du fått ett riktigt bra spel till hyllan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *