Pandemic Wrath of the Lich King

World of Warcraft är ett spel som följt med mig sedan ungdomen och jag återvänder än idag till Azeroth men jämna mellanrum. Med Wrath of the Lich Kings återvändo genom Classic till pc så kände jag ett sug av att testa brädspels varianten som bygger på Pandemics spelsystem.

Spelet har givetvis många likheter med “vanliga” Pandemic men med vissa skillnader. Spelet är fortfarande ett kooperativt spel, vilket betyder att spelarna spelar tillsammans mot spelet. Men istället för att åka världen runt och förhindra livshotande sjukdomar så reser man runt i Northrend för att besegra The Lich King.

Varje spelare axlar rollen som en hjälte vilket innehar en egen unik egenskap för att underlätta i kampen mot Lich King. Givetvis består hjältarna av välkända ansikten från World of Warcraft universumet så som Thrall, Muradin Bronzebeard, Jaina Proudmoore, Sylvanus Windrunner med flera.

Målet i Wrath of the Lich King är att klara av olika quests för att till slut öppna upp till Icecrown Citadel och besegra The Lich King. Detta gör du genom att samla på dig olika kort med olika symboler som du sedan löser in för att klara olika quest. 

Det är dock inte så enkelt som det låter. Medan du samlar på dig kort för att slutföra olika quests så växer the Scourge så det knakar. Skulle the Scourge släppas lös fullständigt och ta över för mycket av kartan så förlorar ni spelet. Det gäller alltså att hitta en balans mellan att slutföra quests samtidigt som man slåss mot the Scourge för att hålla dem under kontroll.

Spelet känns väldigt mycket som Pandemic men i ett annat tema. Det är dock lite mer regler och något mer komplext vilket skapar ett större djup. Detta är något jag uppskattar då det känns som en frisk fläkt till Pandemic universumet. Jag som också har spelat alldeles för många timmar av World of Warcraft till pc tycker de är otroligt kul att få återvända till Northrend men i ett annat format. Detta är helt klart den variant av Pandemic jag hade valt om jag var tvungen att bara välja en.

En liten notis är att både the scourge, The Lich king och hjältarna är snygga plastfigurer vilket ger lite extra bling till spelet.

För att avsluta så tycker jag att man lyckats implanterat temat bra till Pandemic. Gillar du däremot kanske mer skräck så hade jag kollat på Call of Cthulhu varianten. Och är du ute efter något mer story drivet så hade jag kikat på Pandemic Legacy som erbjuder en helt unik upplevelse.

Vi har ett flertal olika Pandemic spel i lager så kika gärna här om något kanske passar just dig.

/Magnus 3Spel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.