The Taverns of Tiefenthal Klassiker Eller?

The Taverns of Tiefenthal

The Taverns of Tiefenthal är ett av spelen i hyllan som kommer fram väldigt ofta. Varför gör de det? Vad är det som trollbinder mig (läs Johan) vid spelet. Det ska vi grotta ner oss i nu.

The Taverns of Tiefenthal är ett Deck building, Dice Rolling & Dice placement spel. Du ska genom dina kort servera gäster, tillverka öl till dem och för detta få betalt och kunna skaffa nya gäster till din bar. Allt detta i den lilla byn Tiefenthal.

I början av varje runda drar du kort tills du fyllt alla stolar i din bar med gäster. Frågan är om du sedan fokuserar dina tärningar på att servera gästerna öl för att kunna köpa uppgraderingar till din bar och göra den bättre samt större? Eller fokuserar du tärningarna på att brygga mer öl så du kan locka till dig ny och fler gäster?

The Taverns of Tiefenthal är ett väldigt bra spel enligt mig. En av de största anledningarna till detta är att man kan anpassa spelet till hur komplext man vill ha det. Grundspelet är väldigt enkelt, sedan finns det upp till 5 olika moduler man kan mixtra och lägga till, detta för att få ett lite tyngre och mer komplext spel för den som önskar detta.

Variationen i Dice Draften, Deck building och dina val av Dice Placement gör detta spelet till ett som jag gärna tar fram på bordet. Variationen i de olika mekanikerna och det grymma temat ger ett väldigt härlig känsla av spelet och ett bra djup på det. The Taverns of Tiefenthal för våldigt varierade utgångar varje gång man spelar.

Hela 7 gånger har jag fått spelet till bordet de senaste året. Detta är ett av de lite längre spel som kommer fram oftast. The Taverns of Tiefenthal görs av Designern Wolfgang Warsch som har vunnit priser för flertalet spel tidigare och stå bakom andra riktigt fina titlar så som Clever serien och The Quacks of Quedlingburg.

Så åter till frågan då i rubriken är The Taverns of Tiefenthal en klassiker som ska in i kategorin och nämnas tillsammans med stora spel så som Ticket to Ride, Catan med flera. Mitt tycke ja, anledning? Om än att det saknas flertalet expansioner är de nästan inkluderade i spelet med sina moduler. Du har en expansion “Open Doors”, önksväärt med fler expansioner ja. Men det får samtidigt inte bli för mycket. Allt som allt ett mycket bra spel som borde få benämningen Klassiker!?

Johan out 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *