Rollspel och Valmöjlighet

En rätt så vanlig fråga i rollspelsvärlden är ”Vilket system spelar ni?” Om man möter någon likasinnad som också spelar så är det ju såklart så att man undrar vad den andra brukar spela. Själv är jag just nu inne på regeltunga herobuildingsystem. Det passar dock inte alla och det är väldigt ofta grupper är ute efter olika slags rollspel med sina träffar.

Får jag frågan just nu, så svarar jag Pathfinder 2E, men jag vet också att det kan ändras med tiden. Så många system man har kört under årens lopp med olika regler, förhållning till spelare, världsbyggande och så vidare. Jag har haft väldigt roligt med en grupp där vi utforskade ödemarken runt ett postapokalyptiskt Malmö i Mutant År Noll. Utforskat mystiska hus, letat efter förbjuden kunskap och kämpat mot kultister och hemska fasor i Call of Cthulhu. Utforskat den klassiska fantasyvärlden Forgotten Realms i Dungeons & Dragons. Vi har kämpat både för och emot imperiet i den grymma och mörka världen i Warhammer 40K.

Jag skulle kunna skriva sidor på sidor med alla de äventyren som man har fått chansen att uppleva, att få berätta för varandra, under de här åren jag har varit aktiv rollspelare. Kort sagt så finns det något för alla. Vi har dock inte allt i lager men vi kan ändå rekommendera er utifrån vilket typ av rollspel ni vill spela. Hör gärna av er till oss om ni har funderingar kring rollspel eller om det är något ni upplever att vi saknar i vårt lager.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *