Spelrecension Pathfinder Second Edition

Pathfinder P2 Core Rulebook

Pathfinder Second Edition (nedan kallad 2E) är en vidareutveckling av reglerna de skrev till first editionen. Den här gången känns spelet spontant mer streamlinat och därmed mer utformat för nybörjare.


First Edition upplevdes som svår att lotsa in nya spelare till hobbyn med Rollspel och hobbyn när det släpptes böcker på böcker. Pathfinder 2E är mycket bättre när det kommer till nybörjarvänlighet och jag har personligen spelat flera personers första rollspels session med Pathfinder 2E som regelsystem. Främst är det nya actionsystemet som är lättare att använda, det är väldigt simpel så att man har tre actions på sig varje runda i strid. Varje handling du vill utföra kostar en viss mängd actions. Detta gör att spelet flyter på mycket naturligare än när du måste flera gånger under stridens gång leta upp vilken typ av ”actionslot” din action tar upp.


En del som Pathfinder 2E gör väldigt bra är karaktärsbyggandet då det är väldigt förenklat och det är något som First Edition och Pathfinder 2E gör det väldigt bra. Du har ofta spelare som spelar samma klass men med all valmöjlighet du har i Pathfinder så behöver de inte se likadana ut eller spelas på samma sätt. Fördelen med Pathfinder 2E är att många av de väldigt kraftfulla effekterna man kunde välja i First Edition är inbakade i klassen. De val man gör är snarare hur man vill spela sin karaktär istället för att bli låst på ett visst spår.


Jag och mina vänner som rollspelar har väldigt roligt med Pathfinder 2E och jag hoppas att det finns fler som kan tänka sig att testa det här regelsystemet. Jag kommer personligen att hålla i speltest av det och om man är intresserad av det så håll utkik på vår facebook sida och vårt instagram konto.

Ett Spel att rekommendera för nybörjare i Hobbyn men även för den lite mer rutinerade spelaren då man kan bygga ut sin samling med många olika delar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.