Speltest: Eternal Palace

Eternal Palace kommer från Alley Cat Games som är mest känt för sin producering av Dice Hospital, men även producerat spel som nyutkomna hitten Tinners Trail. Den sistnämnda är ett väldigt intressant spel enligt Johan och förväntningarna var därför höga på Eternal Palace som tematiskt och estetiskt ska vara riktigt välkomponerat enligt Alley Cat själva. Ett dice placement spel för 1-5 spelare med alla expansioner.

Vid första anblick är Eternal Palace ett riktigt snyggt spel med estetiskt snygga drag och mycket fina färgkombinationer. Eternal Palace är ett dice placement spel där du ska fånga Kejsarens intresse genom att måla en tavla av hans kära trädgård. Detta samtidigt som du ska hjälpa Kejsaren att återställa hans Palats. Detta gör du genom att slå dina tärningar det är sedan resultatet på dina tärningar som avgör vilka platser i palatset du kan besöka och “måla av”. Du får besöka vissa platser flera gånger för att få den delen av målningen och sedan kan du även hjälpa kejsaren att återställa vissa monument framför palatset. Dock behöver du resurser till detta ärofyllda uppdrag. Så det gäller att kombinera ihop tärningarna rätt så du har de resurser du behöver för att kunna hjälpa kejsaren. Endast ett hus kommer att vinna kejsarens ultimata erkännande, frågan är vem blir det?

Eternal Palace är ett väldigt regellätt spel som är enkelt att komma in i. Slå dina tärningar, placera dem enligt dina önskemål, gör placerings effekt. Efter två spel rundor (ett på två spelare samt ett på tre spelare) konstaterar vi att spelet kommer lätt fram till bordet. Det är inget tungt spel utan väldigt enkelt att komma in i och lätt att förstå. Det kräver sin tur men även taktik att hitta rätt vägar att få målningens olika delar då det är svårt att göra samma som andra gör. Det delas inte ut många poäng utan de få poäng som man kan få gäller att hålla hårt i. Ett riktigt enkelt och kul spel som dock kan bli lite enformigt i längden? Vi spelade nu utan expansionerna till spelet och hoppas att dessa ska tillföra lite mer variation på spelomgångarna.

Vi konstaterade tidigt att komponenter och framförallt målningar och estetiken är riktigt snyggt i spelet. Dock brister det direkt i “stativet” som medföljer i spelet. Detta är två kartongbitar som som inte får plats ihopmonterade i kartongen. Dessa nöts snabbt sönder när du ska montera isär och ihop dem efter varje spelomgång. Så ska vi klaga på något med Eternal Palace är det just den aspekten. Personligen älskar jag bra inserts och därför blev det ett enkelt och snabbt val att 3D-printa nya stativ med en bra insert till spelet. Detta är nog dock den enda bristen i ett annars mycket snyggt spel. Ett spel vi lätt kommer ta till bordet för många nya spelare som de mer rutinerade spelarna. Frågan är som sagt är det för simpelt och kan bli likt varje spelomgång?

Betyg 7 av 10

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *